STU

Særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse

“Ranum STU tilbyder en lærerig hverdag, hvor udvikling og trivsel går hånd i hånd”

Hos Ranum STU kan elever vælge mellem at være dagselever eller døgnelever.
Her prioriteres struktur, gentagelser og forudsigelighed i hverdagen, hvilket skaber en tryg og genkendelig ramme for eleverne. Dagen starter på Kroen med et morgenmøde. På mødet gennemgås dagens program, hvor eleverne skiftes til at være ordstyrer. Mødet afsluttes med en runde, vi kalder ”noget på hjertet”, hvor alle har mulighed for at bringe noget op til debat, eller fortælle om en oplevelse.  Efter morgenmødet, følger dagen en fast struktur med indlagte pauser, indtil dagen slutter 14.30.

Fokus på personlig udvikling

Målet er at styrke den enkelte i at mestre sit eget liv gennem sociale, personlige og faglige kompetencer. Eleverne deltager i et aktivt og udviklende miljø, hvor halvårlige undervisningsplaner tilpasses deres individuelle behov og ønsker. Undervisningen er projektorienteret og bygger på elevernes egne ideer og interesser. Eleverne har høj grad af medbestemmelse og ejerskab i deres læringsproces, hvilket sikrer, at de udvikler sig bedst muligt. Den  projektorienterede undervisning har det for øje, at sætte den enkeltes ressourcer mest muligt i spil. Vi tror på, at ny viden implementeres bedst ved, at projekterne tager afsæt i elevernes ideer og aktuelle ståsted. Eleverne har en høj grad af involvering, indflydelse og ejerskab i undervisningen. Vi har fokus på at vedligeholde og videreudvikle allerede indlærte faglige, personlige, praktiske og sociale kompetencer.


Eksempler på projektorienteret undervisning:

-Vikingetiden
-Slotte og herregårde
-Udeliv
-Klima
-Cykelprojekt
-Hærvejen
-Kommune og samfund
-Kriminalitet
-Skraldeskole og affaldssortering
-Søfart
-Virksomheder
-Krop, kost og motion
-Ranums historie
-AI
-Sociale medier og færden på disse

Dynamisk læring og ekskursioner

Undervisningen kombinerer oplæg i huset med spændende ekskursioner, så eleverne får praksisnær læring og erfaring. Fokus er på at fastholde og videreudvikle allerede indlærte kompetencer – både fagligt, personligt, praktisk og socialt.
I Ranum rejser vi to gange om året. I marts går turen til Norge på sneferie og i september kører vi  sydpå.
Ranum deltager alle dage på musikfestivalen Sølund.  Her er der mulighed for at være med i det omfang man har lyst til.

Ranum STU er også:

Er man ikke til det projekt, der er i den pågældende uge, kan der vælges imellem:

  • Kreativt værksted: Maleri, keramik, smykker og meget mere.

  • Praktisk arbejde: Havearbejde, brændekløvning og træværksted.

  • Køkkenhold: Forberedelse af måltider til hele holdet.

  • Musik: Har man en lille musiker i maven, så kan man blive en del af Ranums husorkester ”Stjernedrys”

Boundervisning (ADL)

En integreret del af hverdagen er boundervisning, hvor eleverne trænes i at blive mere selvhjulpne inden for områder som personlig pleje, fritid, hygiejne, økonomi, madlavning og tøjvask. Eleverne lærer at erkende deres egne ressourcer og behov, så de bedst muligt kan klare sig fremadrettet.
Om fredagen er der et særligt program for vores elever i STU. Vi starter vi dagen med at se Ultranyt og taler om den forgangne uge - både lokalt og globalt. Fredag er der også mulighed for at gå mere i dybden med de fagspecifikke fag.

Vil du læse mere om hverdagen i Ranum, kan du klikke dig ind på arbejdstilbud – Kroen.

Her kan du læse endnu mere om hverdagen og de forskellige hold.

Følg med i vores hverdag på de sociale medier