SIRENEN

Om Sirenen.

Botilbuddet Sirenen, beliggende Vestergade 25, 9681 Ranum, stod indflytningsklar i december 2014.

Huset er godkendt til 8 beboere efter § 108.

6 af Sirenens beboere har haft tilknytning til "Ranum" i mange år. De 2 sidstankomne beboere har tidligere boet i Kollektivet.


Fysiske rammer: Bygningen er på ca. 750 kvm. beboelse, fordelt på 2 etager, samt 220 kvm. kælder/udhus og garage. Sirenen er beliggende på en 1627 kvm. grund incl. parkering. I overetagen er der 4 lejligheder, hver på ca. 50 kvm. Alle lejligheder indeholder stue, soveværelse, samt badeværelse. På overetagen er der desuden fælles køkken/alrum, vaskerum og tagterrasse.

I stueetagen er der 1 lejlighed med stue, soveværelse, badeværelse, samt gang på i alt 70 kvm. 2 lejligheder med 2 værelser, 2 badeværelser, samt fælles opholdsstue og gang i alt ca. 50 kvm. pr. lejlighed. Endvidere indeholder stueetagen fælles køkken/opholdsrum, bryggers, samt vaskerum for hele botilbuddet, i alt 170 kvm. Stueetagen indeholder desuden kontor/møderum/ badeværelse, gang og trapperum med lift. Kælderen benyttes som depot.


I Sirenen tages udgangspunkt i beboernes individuelle behov for pædagogisk støtte, herunder: Rengøring, tøjvask, madlavning, indkøb, personlig hygiejne, samvær, sundhed, motion og støtte til økonomi.

Miljøet er hjemligt, livligt, gæstfrit, trygt og hyggeligt.

Nøgleordene er: Ligeværd, frihed, tryghed, ansvar, åbenhed, medindflydelse og samarbejde.


Beboerne er en naturlig og respekteret del af lokalsamfundet, idet Sirenen er beliggende midt på "Strøget"i Ranum.

Husets band, "Musikorkesteret", øver ca. en gang om ugen og spiller/stiller gerne op med en koncert til f. eks musikfestival'er eller byfest i Ranum.

Der er tilbud om forskellige fritidsaktiviteter: Ridning, aftenskole, svømning, fodbold, hockey, bowling og meget andet.

Sirenens beboere indgår som en aktiv del af hele fællesskabet "Ranum". Vi har et tæt samarbejde med beboernes forældre/familie. Forældrene viser os stor tillid og deltager gerne, når vi inviterer til fødselsdag, julefrokost, forældredag og almindelige besøg i huset.


Der er personaledækning om morgenen og efter beboernes arbejdstid indtil kl.ca. 21. I weekenderne er der personaledækning 10 timer pr. dag.

Fredag er fast hjemme/musikdag.

Nattevagt kan tilkaldes fra Kollektivet.

Tlf.: 98677255